Atalanta van De Roon en Hateboer pakt punten bij concurrent Sampdoria

AP

Sjors Tanis • 19:05, 10-03-2019 / Laatste Update: 19:22, 05-01-2024

Atalanta Bergamo heeft vanmiddag een belangrijke 1-2 overwinning geboekt in de uitwedstrijd bij Sampdoria. De Duitse linksback Robin Gosens, die ook voor zijn vaderland Nederland mag uitkomen, maakte in de 77ste minuut de winnende goal.

Bij Atalanta speelden Marten de Roon en Hans Hateboer de hele wedstrijden mee.

Topschutters

De Colombiaanse spits Duván Zapata opende 5 minuten na rust de score namens Atalanta. Zapata kwam vorig seizoen nog tot 11 goals voor Sampdoria, maar doet het dit seizoen uitstekend met 17 goals in 27 competitieduels. Zijn voormalig aanvalspartner Fabio Quagliarella doet het echter nog veel beter, want de 36-jarige spits en aanvoerder van Sampdoria maakte vanmiddag in de 67ste minuut uit een strafschop alweer zijn 20ste goal van dit seizoen. Hij staat daarmee in de topscorersranglijst van de Serie A zelfs nog een goal boven Cristiano Ronaldo (Juventus) en Krzysztof Piatek (AC Milan), die gisteravond ook weer scoorde.

Matchwinner Gosens

Zapata en Quagliarella scoorden dus weer, maar Robin Gosens uit het Duitse grensplaatsje Emmerich (vlakbij Nijmegen) werd de matchwinner in Stadio Luigi Ferraris in Genua. De 24-jarige linksback maakte zijn 3e goal in 20 competitieduels dit seizoen. Vorige week maakte Gosens ook al de 3-1 namens Atalanta tegen Fiorentina.

Atalanta Bergamo staat nu 7e in de Serie A met 44 punten, net zoveel als nummer 5 AS Roma en nummer 6 Torino. AS Roma speelt morgenavond nog wel thuis tegen Empoli, bij de 1e wedstrijd onder de nieuwe coach Claudio Ranieri. Sampdoria staat 9e met 39 punten, maar de club uit Genua was bij winst vanmiddag dus wel over Atalanta heen gegaan.