‘Atalanta-smaakmaker Ilicic heeft helemaal geen enkelblessure’

1 augustus 2020

AP

Paris Saint-Germain moet het op 12 augustus waarschijnlijk doen zonder Kylian Mbappé, maar bij CL-tegenstander Atalanta zal met Josip Ilicic ook een belangrijke aanvaller ontbreken. De 32-jarige linkspoot is teruggekeerd naar Slovenië, nadat er de afgelopen weken steeds meer vraagtekens kwamen rond zijn afwezigheid bij de club uit Bergamo.


Ilicic beleefde een prachtig seizoen, als een van de smaakmakers van het swingende Atalanta. De 32-jarige Sloveen is 1,92 meter, maar schittert met zijn fijne techniek en mooie trap met zijn linkerbeen. Hij scoorde dit seizoen al 21 keer in 34 duels. Op dinsdag 10 maart scoorde Ilicic nog 4 keer in een leeg Mestalla, waar Atalanta met 3-4 won van Valencia (na de eerdere 4-1 in San Siro) en zich zo plaatste voor de kwartfinales van de Champions League bij de eerste deelname aan het toernooi.

Depressief?
Atalanta communiceerde de afgelopen weken dat Ilicic in de selectie ontbrak vanwege een enkelblessure, maar Italiaanse journalisten kwamen erachter dat er meer aan de hand is. Ilicic zou inmiddels zijn teruggekeerd naar Slovenië omdat hij depressief is geraakt in de voetballoze maanden. Hij zou het lastig hebben gehad met het geïsoleerde leven zonder bal en zijn teamgenoten, maar Italiaanse kranten schrijven ook dat hij in die periode zijn vrouw betrapte met een andere man in bed.

Naar Slovenië
Nu is hij dus teruggekeerd naar zijn thuisland Slovenië, waar hij met hulp van zijn kinderen en familie weer uit een persoonlijk zware periode wil komen. Voetbal komt voorlopig nog niet in zijn plannen voor, zo schrijven de Italiaanse media. Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens zullen het in het Champions League-toernooi in Portugal vanaf volgende week dus moeten doen zonder de magische linker van Ilicic.