Atléti door in Copa na gelijkspel tegen Eibar

admin • 22:04, 25-01-2017 / Laatste Update: 21:14, 05-01-2024

Atlético Madrid heeft woensdagavond gelijkgespeeld tegen Eibar. In de tweede wedstrijd van de kwartfinale om de Copa del Rey kwam de ploeg van Diego Simeone niet verder dan 2-2, wat wél genoeg was om door te gaan.

Vorige week won Atlético het thuisduel met 3-0 dus er werd niet al te veel gevreesd voor woensdagavond. Toch moest het klusje nog maar even worden geklaard, want in de voetballerij weet je het nooit. Simeone gaf wel enkele basisspelers wat rust. Onder meer Koke, Felipe Luis en Diego Godin begonnen op de bank.

Op het veld was daar wel iets van te merken. De club uit de hoofdstad had het lastig tegen Eibar, dat meer balbezit had en meer kansen afdwong. Toch was het Atlético met de openingstreffer. Jose Gimenez was het die doel trof in de 49ste minuut.

In de 73ste minuut deed de thuisclub bij monde van Enrich iets terug. Met een mooie rebound liet hij de supporters juichen. Door deze treffer rook Eibar bloed en ging het op jacht naar nog meer treffers. Nummer twee viel zeven minuten later. Dit keer was Pedro Leon degene die zijn naam op het scorebord zette.

Waar Eibar alles op alles ging zetten en liet ruimtes open. Atlético maakte hier goed gebruik van en profiteerde. Juanfran kon in de 86ste minuut eenvoudig de wedstrijd beslissen: 2-2.