Atléti-fan bedenkt complottheorie dat kopbal Ronaldo NIET over lijn was (video)

15 maart 2019

Ajax lootte vrijdagmiddag Juventus voor de kwartfinales van de Champions League. Maar is het wel terecht dat de Italianen daar staan? Volgens een fan van Atlético Madrid totaal niet. Hij bedacht een hele theorie waaruit zou blijken dat de kopgoal van Cristiano Ronaldo niet had mogen tellen.


Wat gek zou je denken, want bij Champions League-wedstrijden gebruiken ze doellijntechnologie. Het zou dus gewoon een zuiver doelpunt moeten zijn. Niet dus, aldus de fan.

Hoe zat het precies?
Ronaldo knikte dinsdagavond de 2-0 - wel of niet - binnen. In eerste instantie leek het alsof Jan Oblak een superredding verrichte en de bal vóór de lijn pakte. Toch ging het klokje van Björn Kuipers af: doelpunt. En ook uit herhalingen leek het een geldige goal. Maar daar liet een Atléti-fan het niet bij zitten.

Hij keek naar 3 aspecten: de doellijn, de grote van de bal en de positie van de bal. Zijn conclusie? Géén doelpunt. Het blijft een lastige kwestie, aangezien de doellijntechnologie over het algemeen gewoon functioneert. Feit blijft dat Juventus door is en Atlético Madrid de wonden moet likken.