Atlético met één been in kwartfinale na mooi gevecht in Leverkusen (video's)

admin • 23:35, 21-02-2017 / Laatste Update: 02:33, 08-01-2024

Niet alleen in Manchester, maar ook in Leverkusen werd er lekker gevoetbald in de Champions League. Atlético, de verliezend finalist van afgelopen jaar, kwam snel en makkelijk op voorsprong. Leverkusen bleef maar knokken en maakte het de Spanjaarden nog aardig lastig in de slotfase, totdat Torres het duel in het slot gooide.

Atlético leek het snel af te willen maken in Leverkusen. Het liet de thuisploeg eerst even komen, maar al snel ging het zelf de wedstrijd bepalen. Na 11 minuten schoot Antione Griezmann hard tegen Bernd Leno aan. De verdediging van de thuisploeg stond flink onder druk. Even later leek de verdediging bijna te bezwijken onder de druk, want Wendell raakte de bal super slecht en zag de bal op de lat belanden.

Na ruim een kwartier had Atlético alsnog de voorsprong te pakken. Saúl Niguez speelde zijn man uit en krulde de bal schitterend in de kruising. Leno was kansloos.

Dodelijk in de omschakeling

Dat Atlético levensgevaarlijk in de omschakeling kan zijn, liet het in de 25e minuut wel zien. Kevin Gameiro draaide zijn tegenstanders dol na een geweldige mispeer van Aleksandar Dragovic, vervolgens legde hij af op Griezmann en die maakte er via de onderkant van de lat 0-2 van. Daarmee werd hij in een klap Champions League-topscorer aller tijden van Atlético.

Leverkusen stond ineens voor een loodzware klus en ging op zoek naar de anschlusstreffer. Dat leverde 2 grote kansen op, maar daardoor kon Atlético zich indekken en snel uitbreken in de counter. Vlak na rust kreeg Leverkusen die aansluitingstreffer ook. Na een goede steekpass van Kampl en een strakke voorzet van Henrichs kon Bellarabi, die afgelopen weekend de 50.000 goal in de Bundesliga maakte, binnentikken.

Dragovic kon wel door de grond zakken

Dragovic groeide in de tussentijd uit tot de schlemiel van de wedstrijd. De Leverkusen-verdediger legde Gameiro neer in het strafschopgebied en de Franse spits benutte zelf de pingel door de bal hard door het midden te knallen.

Het was een raar duel in Leverkusen, want ineens kwam Bayer voor de tweede keer terug (2-3). Daar mocht het Atlético voor bedanken, want de bal belandde in het doel nadat doelman Moya de bal tegen Savic aan stompte. Even later kwam Aranguiz goed weg nadat hij de benen van Gabi torpedeerde met een gestrekt been. Hij kreeg slechts geel.

Het was op het einde billenknijpen geblazen voor Atlético. 10 minuten voor tijd zat er bal er bijna in, maar Felipe Luis haalde de bal van de lijn. Ineens regende het kansen voor Leverkusen en schreeuwde Diego Simeone zijn ploeg van de eigen helft af. Leverkusen had Atlético bij de keel, maar kon het niet doordrukken. Fernando Torres deed dat wel in de minuten die hij als invaller speelde en kopte zijn ploeg met een bekeken kopbal in de verre hoek naar 2-4.

Op 15 maart is de return in het Estadio Vicente Caldéron.