Atletico deelt flinke tik uit aan ploeterend Barcelona

BSR Agency

Martijn Baars • 00:14, 22-11-2020 / Laatste Update: 23:04, 05-01-2024

FC Barcelona zit zwaar in de shit. Het loopt niet met Messi, het bestuur is weg, er zijn een hoop blessures en dan gaat het sportief ook nog eens belabberd. Zaterdagavond verloor de ploeg van trainer Ronald Koeman met 1-0 de topper van Atletico Madrid.

Het was geen beste wedstrijd, maar Atletico verdiende het wel om te winnen. Barça oogde stroef en ongeinspireerd, met weer een sjokkende Messi. Yannick Carrasco zette Atletico in de blessuretijd van de 1e helft op voorsprong en commentator Sierd de Vos ging helemaal los.

Zeer ernstige blessure Pique

De 2e helft was het vermelden verder niet waard. Het enige dieptepunt voor Barcelona was toch wel het uitvallen van Gerard Pique. De verdediger kwam met zijn knie onder een vallende speler terecht en leek een zeer ernstige blessure te hebben opgelopen. Sergiño Dest kwam voor hem in de ploeg en Frenkie de Jong schoof naar de verdediging. De plek waar hij waarschijnlijk de komende tijd vaker zal moeten staan, met blessures voor onder anderen Piqué en Umtiti.

Stand

FC Barcelona staat na 8 wedstrijden op een schamel aantal van 11 punten en daarmee op de 10e plek. De achterstand op Atletico is nu al 9 punten en die ploeg mag zich richten op de titelstrijd. Alleen Real Sociedad (met evenveel punten en een wedstrijd meer) staat nog boven de ploeg van trainer Diego Simeone.