Atlético-fans willen ‘gedenkplaat’ Courtois wegmieteren na wangedrag in stadsderby

11 februari 2019

BSR/SOCCRATES

Thibaut Courtois was zaterdagavond duidelijk het doelwit van enkele Atlético Madrid-fans. Tijdens de stadsderby tussen Real en Atléti kreeg de goalie knuffelratten naar zijn hoofd, fluitconcerten en behoorlijk wat opgestoken middelvingers op zijn adres. Nu willen de fans van Los Rojiblancos nog een stapje verdergaan.


Rond hun stadion ligt namelijk nog een 'gedenksteen' als eerbetoon aan de keeper van de Madrilenen. Die kreeg hij na zijn periode bij Atléti. Nu vinden de fans alleen dat Courtois totaal geen recht meer heeft om zo geëerd te worden door zijn oude club.

''Wij willen er samen voor zorgen dat de gedenkplaat van Courtois wordt verwijderd omwille van zijn gebrek aan respect voor de fans van Atlético. Enkel legendes die de waarden en de fans van de club respecteren, verdienen er zo één'', klinkt het in een mededeling van de supportersvereniging Union internacional de peñas del Atlético de Madrid.

Handgebaar achteraf 
Courtois stak namelijk na de wedstrijd heel simpel 1 vinger op en daarna 3. Daarmee doelde hij natuurlijk op de eindstad (1-3) in het voordeel van zijn nieuwe ploeg. Voor de wedstrijd werd de steen van de Belg al besmeurd. De club heeft nog niks laten weten.