Atlético Madrid dankt Griezmann bij moeizame zege en houdt druk op FC Barcelona (video)

13 januari 2019

Voetbalclub Atlético Madrid is koploper FC Barcelona in La Liga tot op 2 punten genaderd. Voor eigen publiek was een doelpunt van topscorer Antoine Griezmann genoeg voor een krappe 1-0 overwinning op middenmoter Levante.


Koke leek Atlético een droomstart te bezorgen in het Wanda Metropolitano, maar op aangeven van de VAR werd het feestje vanwege buitenspel afgekeurd. In het vervolg van de 1e helft hield Levante makkelijk stand.

Grand Griezmann
Pas na een uur wist Griezmann de ban voor de ploeg van Diego Simeone te breken. Wie anders dan de Franse ster zou je bijna denken: bij de laatste 6 treffers van Atlético was hij de maker. Vanaf de stip liet hij doelman Oier kansloos. Zo boekte Atlético een degelijke maar zeer zakelijke overwinning.

Programma
De runner-up in La Liga staat met een duel meer gespeeld 2 punten achter Barcelona. Wint de koploper later op zondag thuis van Eibar, dan blijft het verschil na 19 speelrondes 5 punten. Real Madrid kijkt al tegen een achterstand van 10 punten aan. De tegenstander van Ajax in de Champions League gaat vanavond op bezoek bij Real Betis.