Atlético Madrid dankzij geniale Griezmann voorbij Athletic Bilbao (video)

admin • 00:02, 21-09-2017 / Laatste Update: 03:35, 08-01-2024

Scoren deed hij niet, maar Antoine Griezmann was vanavond opnieuw de grote man bij Atlético Madrid. Met 2 geniale passes stond hij aan de basis van de 1-2 overwinning op Athletic Bilbao.

Penaltykiller Oblak

De Basken kregen in San Mamés de grootste kans om op voorsprong te komen, maar de 36-jarige spits Aritz Aduriz zag 5 minuten voor rust zijn strafschop worden gekeerd door de Sloveense doelman Jan Oblak.

10 minuten later opende de bezoekers uit Madrid de score. Na een schitterende steekpass van Griezmann op Koke, die de bal goed breed legde, schoof Ángel Correa eenvoudig de 0-1 binnen voor Atlético Madrid. Na 73 minuten gaf Griezmann opnieuw een prachtige pass, die door de Belgische invaller Yannick Ferreira Carrasco knap werd binnengeschoten. Athletic Bilbao maakte er in blessuretijd, via voormalig Atlético Madrid-speler Raul Garcia, nog 1-2 van. Daar bleef het bij, ondanks een stormachtig slotoffensief van de Basken.

In spoor van Barca

Atlético Madrid na 5 duels op 11 punten, goed voor een voorlopig 2de plaats in de Spaanse competitie. Real Madrid komt later vanavond nog in actie, thuis tegen Real Betis. FC Barcelona, dat gisteravond met 6-1 won van Eibar, staat na 5 duels op 15 punten.