Atléti verliest dankzij Ødegaard van Real Sociedad (video)

Trevor Wagener • 22:55, 14-09-2019 / Laatste Update: 12:01, 08-01-2024

Atlético Madrid heeft in de Spaanse competitie een pijnlijke nederlaag geleden. 4 dagen voor de topper thuis tegen Juventus in de Champions League verloor de nummer 2 van vorig seizoen met 2-0 bij Real Sociedad.

Het was voor de Madrilenen de 1e verliespartij na 3 overwinningen op rij. Voormalig eredivisie-blikvanger Martin Ødegaard had een groot aandeel in de verrassende overwinning van zijn ploeg. De Noorse oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse opende in de 58e minuut de score met een bekeken schot.

Over en sluiten

Kort daarna trof ploeggenoot Nacho Monreal van dichtbij doel uit een vrije trap van Ødegaard. Doelman Jan Oblak kreeg daarbij een tik tegen zijn hoofd. 5 minuten later moest de Sloveen aangeslagen naar de kant. Antonio Adán was zijn vervanger. Met 9 punten leidt Atlético voorlopig nog wel in La Liga. Real Sociedad staat met 7 punten in de subtop.