Atlético pakt in laatste minuut punt in eigen huis tegen Juventus (video’s)

18 september 2019

EFE Sports

Juventus heeft nét niet aan het langste eind getrokken in het Wanda Metropolitano. Atlético Madrid scoorde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de 2-2 tegen De Oude Dame. Zo beginnen beide grootmachten met een punt aan de groepsfase van de Champions League.


Voor de doelpunten moesten we op de tweede helft wachten. De eerste 45 minuten waren namelijk een schaakspel tussen 2 tactische teams en trainers. Uiteindelijk was het geen perfect uitgespeelde aanval, maar een goede counter en snel voetenwerk die voor de 0-1 zorgden.

Cuadrado!
Het openingsdoelpunt kwam - vlak na de thee - op naam van Juan Cuadrado. De buitenspeler van Juventus kapte in het zestienmetergebied naar zijn linkerbeen en schoot vervolgens snoeihard in de verre hoek. Hangen! Atlético Madrid-goalie Jan Oblak was kansloos: 0-1.

De 0-1 van Cuadrado:
Blaise Matuidi verdubbelde de score in Madrid. De Franse middenvelder was het eindstation van een goedlopende aanval. Met het hoofd knikte Matuidi de 0-2 binnen. Juventus kon niet lang van die marge van 2 doelpunten genieten, want Atléti deed wat terug.

Stefan Savic was de man die de aansluitingstreffer binnen kopte: 1-2. De verdediger uit Montenegro zorgde ervoor dat de spanning volledig terugkwam in het duel tussen de 2 Europese grootmachten. Simeone rook weer bloed en besloot aanvallend te wisselen.

De 0-2 van Matuidi en de 1-2 van Savic:
En het werkte! Hector Herrera was een van de spelers die Simeone in het veld had gezet. In de 90e minuut zorgde hij met een rake kopbal voor de 2-2! Gelijk in Madrid! En zo bleef het ook, ondanks de 5 minuten blessuretijd.

De 2-2 van Herrera: