Atlético met speels gemak naar kwartfinale

Pro Shots / Action Images

admin • 23:36, 15-03-2017 / Laatste Update: 11:33, 05-01-2024

Atlético Madrid heeft met speels gemak de kwartfinale van de Champions League gehaald ten koste van Bayer Leverkusen. De 4-2 voorsprong die Atléti meenam naar Vicente Calderón was meer dan genoeg. In Madrid kon Leverkusen amper gevaarlijk worden, met een 0-0 eindstand tot gevolg.

Minimaal 3 goals

Leverkusen moest er alles aan doen om minimaal 3 keer te scoren, maar het was Atlético dat in de eerste helft de beste kansen kreeg. Waar het spel aan het begin van de wedstrijd op en neer golfde, kreeg de thuisploeg langzaam meer controle over de wedstrijd. Het had allemaal al beslist kunnen zijn voor rust, maar met 2 geweldige reddingen hield doelman Leno de Duitsers op de been.

Onmogelijke opgave

De peptalk van Leverkussen-coach Tayfun Korkut in de rust had niet de gewenste impact. Atlético bleef redelijk gemakkelijk overeind. Leverkusen kreeg nog 1 geweldige kans, of zeg maar gerust kansen. Maar Jan Oblak bleek met 3 reddingen in 5 seconden een onklopbare doelman. De al zo moeilijke opgave bleek onmogelijk voor Bayer Leverkusen.