Atlético verliest en kan opeens weer 2e plek kwijtraken

AFP

Brian Vesseur • 20:58, 06-05-2018 / Laatste Update: 02:25, 06-01-2024

Atlético Madrid heeft in eigen huis met 0-2 verloren van Espanyol. Een onverwachte thuisnederlaag, maar het zorgt ook voor wat problemen. Stadgenoot Real Madrid kan nu namelijk de 2e plek overnemen.

Atlético blijft met nog 2 wedstrijden te spelen staan op 75 punten. Real Madrid heeft nog 4 wedstrijden te gaan en komt zondagavond in actie in El Clásico tegen kampioen FC Barcelona. Real Madrid heeft 71 punten en is bij winst in de resterende 4 duels zeker van de tweede plaats.

Espanyol

In het eigen Estadio Wanda Metropolitano had Atlético het zeer lastig met Espanyol, de nummer 16. De bezoekers kregen zelfs de betere kansen, maar het was wachten tot de 53ste minuut toen Óscar Melendo de 0-1 maakte. Atlético drong nog wel aan, maar de 0-2 van Léo Baptistão na 77 minuten was de genadeklap voor de ploeg van Diego Simeone.