Atlético verliest vlak na jeugdspeler Minchola ook oud-speler Capón

29 maart 2020

BSR Agency

José Luis Capón is op 72-jarige leeftijd gestorven. De verdediger speelde verspreid over 2 periodes 9 jaar voor Atlético, waarmee hij onder meer 2 keer kampioen van Spanje werd (1973 en 1977).


De geboren Madrileen, die 13 interlands voor Spanje speelde, veroverde met Atlético in 1974 na verlies van de finale van de Europa Cup 1 wel de wereldbeker voor clubs en 2 jaar later de Spaanse beker. De Madrileense club organiseerde in 1980 een afscheidswedstrijd voor Capón in het oude stadion Vicente Calderón.

Overleden jeugdspeler
Bij het huidige onderkomen, Wanda Metropolitano, werden de vlaggen zaterdag al halfstok gehangen vanwege de dood van de 14-jarige Christian Minchola. De aanvaller was bezig aan zijn 6e jaar in de jeugdopleiding van Atlético. Op de website van de club brachten directeur Miguel Angel Gil, trainer Diego Simeone en aanvoerder Koke een eerbetoon aan Minchola. "Het leven is erg oneerlijk", aldus Koke.

Onduidelijk is of de 2 'Rojiblancos' aan het coronavirus zijn overleden. Volgens Spaanse media is dat in het geval van Minchola in ieder geval niet zo.