Atlético verstevigt derde plek na ruime zege op Las Palmas (video)

admin • 23:00, 29-04-2017 / Laatste Update: 15:25, 12-12-2023

Atlético Madrid heeft zich steviger op een comfortabele 3e plek in de Spaanse competitie genesteld. De club uit Madrid was op Gran Canaria met 5-0 te sterk voor Las Palmas en heeft nu 3 punten meer dan Sevilla, dat pas maandag in actie komt tegen Málaga.

De wedstrijd op het Canarische eiland was na pakweg 20 minuten al gespeeld. De Franse aanvaller Kevin Gameiro had Atlético al na 2 minuten op voorsprong gebracht. Saúl Ñíguez verdubbelde na 17 minuten de voorsprong en Gameiro zorgde 1 minuut later voor de 0-3.

Rood voor Boateng

Kevin-Prince Boateng van Las Palmas werd na ruim een uur spelen van het veld gestuurd met zijn 2e gele kaart. Daarna zorgde de Ghanese middenvelder Thomas Partey met een intikker voor de 0-4. Fernando Torres bracht in blessuretijd de eindstand op het scorebord.