Audi vs Red Bull: RB Leipzig verspeelt koppositie bij de hekkensluiter

Robert Hüsken • 18:25, 10-12-2016 / Laatste Update: 01:24, 05-01-2024

Uitgerekend bij de hekkensluiter van de Bundesliga heeft RB Leipzig de koppositie verspeeld. Op bezoek bij FC Ingolstadt 04 verloor RB Leipzig de eerste wedstrijd in 14 duels op het hoogste niveau van Duitsland. In het Audi Sportpark werd het 1-0 voor de thuisploeg. Daarmee komt er een einde aan de serie records die de talentenploeg aan het neerzetten was.

Spelhervatting

RB Leipzig was deze zaterdagmiddag geen schim van de ploeg die dit seizoen zo verrast. De bezoekers hadden moeite met het taaie Ingolstadt. Er viel simpelweg bijna niet door die verdediging heen te spelen. Ingolstadt was vooral gevaarlijk uit spelhervattingen. Zo viel ook de enige goal van de wedstrijd. Roger verlengde een vrije trap vanaf de zijkant met zijn hoofd en de bal viel bij de tweede paal binnen.

Leipzig had in de tweede helft via Marcel Sabitzer dé kans op de gelijkmaker. Zijn inzet werd gekeerd door voormalig ADO-doelman Martin Hansen. De goalie raakte daarbij wel geblesseerd en moest worden vervangen. Ook Emil Forsberg kreeg de bal vlak voor tijd er oog in oog met de nieuwe doelman Haaskjold Nyland er niet in. Toen kwamen de frustraties bij Leipzig. In de blessuretijd werd het nog knokken, waardoor de scheids genoodzaakt was om liefst 4 man op de bon te slingeren. Matthew Leckie van Ingolstadt kon inrukken met 2 keer geel.

Audi vs Red Bull

De wedstrijd stond vooraf in het teken van Audi tegen Red Bull. Twee clubs die door een groot merk gesponsord worden. Toch is er een wezenlijk verschil in deze sponsorships. Audi zit namelijk in Ingolstadt, net als Volkswagen in Wolfsburg. Red Bull heeft niets met Leipzig en stampte daar in 2009 uit het niets RB Leipzig uit de grond. Lees hier meer over Audi vs Red Bull.

Bayern München

De nieuwe koploper in de Bundesliga is nu Bayern München. Der Rekordmeister slachtte in eigen huis VfL Wolfsburg af. Arjen Robben opende de score en daarna liep Bayern München uit naar 5-0. Bayern is nu op doelsaldo de nieuwe nummer 1 van Duitsland.