Augsburg mag zich onderhand opmaken voor degradatieduel

admin • 20:35, 09-04-2017 / Laatste Update: 00:11, 09-01-2024

Hertha BSC heeft zondagmiddag FC Augsburg dieper in de problemen gedrukt. De club uit Berlijn won in het eigen Olympiastadion met 2-0 van de ploeg van de Nederlandse aanvoerder Paul Verhaegh.

Daardoor blijft Augsburg staan op de 16e plek in de Duitse competitie. Aan het eind van het seizoen speelt de nummer 16 uit de hoogste klasse een promotie-degradatiewedstrijd tegen de nummer 3 uit de tweede Bundesliga.

Vóór rust al veilig

De Amerikaanse voetballer John Brooks kopte Hertha na twaalf minuten op voorsprong op aangeven van Valentin Stocker. Nog voor rust stond de thuisploeg op een veilige 2-0-marge. Nu was het Stocker die een aanval via Vedad Ibisevic en voormalig-Feyenoorder Salomon Kalou met een doelpunt afrondde.

Voor Augsburg is het de derde competitienederlaag op rij. De ploeg van coach Manuel Baum haalde uit de laatste zes wedstrijden slechts twee punten.