AZ wint met 4 doelpunten verschil van ADO

Brian Vesseur • 19:35, 19-03-2017 / Laatste Update: 01:01, 05-01-2024

AZ heeft zondagmiddag het eigen publiek getrakteerd op 4 doelpunten tegen ADO Den Haag. In Alkmaar eindigde de wedstrijd in 4-0. De 20-jarige Dabney dos Santos had na een kwartier al 2 keer gescoord.

Joris van Overeem maakte er na ruim een halfuur 3-0 van, door de bal heerlijk over ADO-doelman Robert Zwinkels heen te stiften. Fred Friday zorgde in de tweede helft, in de 60e minuut, voor het 4e doelpunt van de wedstrijd. Dos Santos werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Levi Garcia.

Stand

AZ kon de ruime overwinning goed gebruiken. Door de 3 punten staat de ploeg uit Alkmaar op de 5e plek, gelijk in punten met FC Twente. De afgelopen 3 competitiewedstrijden wist AZ niet te winnen. ADO blijft in de gevarenzone op de 17e plek.