B-elftal Barça haalt met speels gemak uit tegen hekkensluiter Osasuna (video's)

admin • 23:19, 26-04-2017 / Laatste Update: 18:58, 07-01-2024

FC Barcelona heeft in de jacht op Real Madrid in de strijd om de titel van La Liga een goed vervolg gegeven aan het prachtige optreden in El Clásico van afgelopen zondag (2-3). Messi was in Madrid de grote man en dat was-ie in eigen huis tegen hekkensluiter Osasuna ook wel een beetje. Met speels gemak walste Barcelona eroverheen: 7-1.

Barça startte met een geïmproviseerde 3-5-2-opstelling. Jordi Alba, Samuel Umtiti, Andres Iniesta, Sergi Roberto en Luis Suarez kregen rust, terwijl Neymar nog steeds geschorst was. Van de 11 die tegen Real in de basis stonden waren er nog maar 6 over. Alleen Marc-Andre ter Stegen, Gerard Piqué, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Lionel Messi en Paco Alcácer waren weer vanaf minuut 1 van de partij.

500 goals

'Leo' werd voor de wedstrijd nog geëerd, omdat hij in de Clásico 2 keer scoorde had hij er maar liefst 500 gemaakt voor Barcelona in zijn carrière.

De teller staat inmiddels op 501, maar wat een mooi eerbetoon was dit! #BAROSA #Messi500 #LaLiga pic.twitter.com/biYJBq0mxP

— Rondo (@Rondo) 26 april 2017

Lobje

De grote kleine Argentijn zorgde er eigenhandig voor dat de score werd geopend. Hij was alert toen er in de verdediging van Osasuna te slap naar elkaar werd overgespeeld en kon daardoor de bal onderscheppen. Met zijn rappe beentjes was hij er zo vandoor en de uitstormende keeper Salvatore Sirigu had tevens het nakijken toen Messi de bal leep over de doelman heen lobte.

Lionel Messi straft een fout van Osasuna af en maakt goal #501 ⚽️ #BAROSA #ZiggoSport #Messi pic.twitter.com/Ae56u4dTx1

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 26 april 2017

Gomes verdubbelt de score

Binnen het half uur stonden Messi en zijn kompanen al op 2-0. Ivan Rakitic kon vanaf de zijkant een mannetje uitzoeken en dat werd André Gomes. Die schoot 'm ineens geplaatst met de binnenkant van zijn voet tegen de touwen.

Trainingspartijtje wordt wedstrijd

De 1e helft leek meer op een trainingspartijtje. Barça hoefde al snel niet zo nodig meer en Osasuna kon niet zo veel. Zo veel anders begon de 2e helft, want Roberto Torres verraste Ter Stegen met een vrije trap van zo 'n 18 meter. De Barça-keeper schatte de richting van de bal verkeerd in en stapte de verkeerde kant op: 2-1.

Had Ter Stegen deze moeten hebben? Hoe dan ook. Roberto Torres krult deze vrije trap heerlijk binnen! 2-1. #BAROSA #ZiggoSport pic.twitter.com/czuD5a13xs

Twee keer paal

Javier Mascherano was 2 minuten na de tegentreffer erg dichtbij de 3-1 voor Barcelona, maar hij zag zijn kopbal via de handen van Sirigu op de paal belanden. Piqué vond in de 57e minuut ook de paal op zijn weg, maar die paal verzorgde gelijk de assist voor de 2e van Gomes. Hij kreeg de bal namelijk ineens voor zijn voeten, twijfelde niet en schoof de bal binnen voor de 3-1.

Osasuna ligt over de knie en krijgt tikken

Niet lang daarna stond het alweer 4-1. Lionel Messi kreeg iets te veel ruimte om uit te halen vanaf de rand van de 16, en boem! Onberispelijk schot hij de bal feilloos in de hoek. Dat was gelijk het laatste wat hij deed, want Luis Enrique haalde hem naar de kant voor Carles Aleña.

Zó simpel! Messi met zijn tweede van de avond!! 🔥🔥 #Messi #BAROSA #ZiggoSport pic.twitter.com/3g6VjuCBXR

En ze gaan gewoon door

Dat Messi eraf ging deerde niet zo veel. Want waar Messi in de 61e minuut scoorde, daar maakte Alcácer er 2 minuten daarna alweer 5-1 van.

Dan denk je, het is wel uit met de pret, maar even later werd Gomes neergelegd in het strafschopgebied. Wie mocht 'm dan nemen zonder MSN in 't veld? Juist, Mascherano, en hoe! Hij ramde de bal zo hard door het midden dat het net het bijna begaf. 6-1 na 67 minuten spelen. Dat Macherano 'm nam, daar konden ze op de bank wel om lachen!

Haha, prachtig!! Mascherano doet het vanaf 11 meter en daar genieten zijn teamgenoten enorm van! 😂 #BAROSA #ZiggoSport pic.twitter.com/6R0TqXO6fA

Ook Alcácer maakt er twee

Kersje op de taart kwam op naam van Alcácer. Naast Messi en Gomes maakte ook hij zijn 2e goal van de avond door de keeper te omspelen en de bal simpel in het doel te schuiven. Een lekker avondje voor Barcelona!

Titelstrijd

Barcelona staat nu 3 punten voor op aartsrivaal Real Madrid, maar de Koninklijke komt woensdagavond nog in actie tegen Deportivo la Coruña. Ook hebben ze daarna nog een wedstrijd meer te spelen dan Barça. Barcelona heeft dankzij de winst op Real van afgelopen zondag wel een onderling resultaat dan de Madrilenen en dat is leidend in Spanje.