B-elftal Club Brugge wint wél van Oostende

admin • 00:44, 27-04-2017 / Laatste Update: 21:04, 12-12-2023

Club Brugge heeft er met een zege op Oostende voor gezorgd dat koploper Anderlecht niet een nóg grotere voorsprong kan opbouwen. De titelverdediger won woensdagavond met 3-1 van Oostende en verkleinde de achterstand op Anderlecht voor in ieder geval 1 dag tot 6 punten.

Coach Michel Preud'homme had zijn basiselftal flink gewijzigd na de 2-0-nederlaag tegen Anderlecht van afgelopen zondag. Ruud Vormer ontbrak wegens een schorsing en 5 spelers moesten hun plek in de basis afstaan, onder wie Ricardo van Rhijn. Met Stefano Denswil in het elftal en Van Rhijn en Lex Immers op de bank begon Club slecht. Na een kwartier spelen stonden de bezoekers op 1-0 via Nany Dimata.

Izquierdo de gevierde man

Maar nog voor rust stelde de thuisploeg orde op zaken. Jelle Vossen maakte uit de rebound de gelijkmaker en een minuut later stond Club ook nog voor. De Colombiaan José Izquierdo maakte de 2-1 op aangeven van Dorin Rotariu. Na rust besliste Izquierdo het duel met zijn 2e van de avond.