Babel drukt Cardiff met geweldige uithaal verder in de problemen

27 april 2019

BSR/Soccrates

Door een kanonskogel van een doelpunt van Ryan Babel stapelen de problemen zich voor Cardiff City verder op. De nummer 18 van de Premier League moest winnen van het al gedegradeerde Fulham om nog zicht te houden op een langer verblijf op het hoogste niveau van Engeland, maar slaagde daar niet in. Op Craven Cottage werd het 1-0.


Fulham wist tot 2 weken geleden slechts 1 wedstrijd in 2019 te winnen. De laatste competitiewedstrijden tegen Everton (2-0) en Bournemouth (1-0) werden echter gewonnen. Cardiff, 18e in de Premier League, moest op bezoek bij Fulham winnen om nummer 17 Brighton & Hove Albion in het zicht te houden.

Babel haalt uit
Fulham was echter sterker en maakte in de 79ste minuut de verdiende 1-0. Op aangeven van Cyrus Christie schoot Babel de bal vanaf zo'n 20 meter in de verre hoek. Keeper Etheridge had het nakijken. Voor Babel betekende het zijn 4e doelpunt van het seizoen voor de Londense club.

Cardiff duimt voor Newcastle
Later op de zaterdag komt Cardiff's directe concurrent Brighton & Hove Albion thuis in actie tegen Newcastle United. Bij een overwinning van Brighton is het dit seizoen zo geplaagde Cardiff zo goed als zeker gedegradeerd.