Babel schrijft geschiedenis met Besiktas na unieke Europese overwintering

Photo News

Trevor Wagener • 21:14, 21-11-2017 / Laatste Update: 17:02, 05-01-2024

Besiktas heeft dinsdagavond geschiedenis geschreven! De grote club uit Istanbul heeft zich voor het eerst geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League na een 1-1 gelijkspel tegen FC Porto.

Dat resultaat was voldoende om te mogen overwinteren in de hoogste Europese competitie. De Portugezen kwamen in de Turkse heksenketel nog wel op voorsprong: De Braziliaan Felipe bracht de Portugezen in de 29ste minuut aan de leiding.

Net geen winst

Vlak voor rust keerde de rust dan toch terug bij de Turken toen Talisca voor de gelijkmaker tekende. Na de pauze waren de beste kansen voor de thuisploeg. Babel was dicht bij de 2-1, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Niet veel later probeerde Ricardo Quaresma het van afstand, maar zijn poging werd gestopt.