BAH! Fiorentina-supporters beledigen Juventus met graffiti over Heizeldrama

1 december 2018

De clubleiding van Juventus is boos vanwege een beledigende tekst op een elektriciteitshuisje in de buurt van het stadion van Fiorentina. "Onaanvaardbaar, triest, moreel schadelijk en schandalig'', zo noemt technisch directeur Pavel Nedved het.


"Het is niet alleen een probleem in Florence, maar in alle stadions in Italië.''

Vlakbij het Stadio Artemio Franchi in Florence was zaterdag met zwarte graffiti de tekst 'Heysel -39' gekalkt, een verwijzing naar het Heizeldrama in 1985 in Brussel waarbij 39 mensen om het leven kwamen, onder wie veel fans van Juventus.

Overleden clubicoon naar hel gewenst
Daaronder stond ‘Scirea brucia all' inferno!' (Scirea, brand in de hel). Dat ging over Gaetano Scirea, oud-aanvoerder en clubicoon van Juventus die in de jaren '70 en '80 zoveel successen vierde met de 'Oude Dame'. Scirea kwam om bij een auto-ongeluk.

Nedved is boos
"Het is moeilijk om te reageren op de teksten die we hebben gezien'', zei Nedved kort voor de aftrap. "Op de dag dat onze spelers een eerbetoon brengen aan de overleden aanvoerder Davide Astori van Fiorentina, wordt onze oude captain Gaetano Scirea zo beledigd. Een schande.''