Bale spreekt na 6 jaar in Madrid nog altijd geen woord Spaans: ‘We gebruiken gebarentaal’

12 februari 2019

Soccrates Images

Gareth Bale voelt zich af en toe niet helemaal thuis bij Real Madrid. Dat is begrijpelijk, want de Welshman spreekt geen enkel woord Spaans. En dat na 6 jaar die hij inmiddels in de hoofdstad verblijft. Dus moeten teamgenoten van Bale creatief zijn.


Vooral Marcelo, die naast Bale in het kleedlokaal zit. "Hij spreekt alleen Engels. We gebruiken gebarentaal. Bale spreekt alleen de woorden 'hallo' en 'goede wijn'", verklaarde Marcelo tegenover AS.

Moeilijke tijden in Madrid
Bale kwam in 2013 voor een monsterbedrag over van Tottenham Hotspur en sindsdien is hij nooit echt onsterfelijk geworden. De Welshman sukkelt ieder jaar met de nodige blessures en stond tot afgelopen zomer vooral in de schaduw van Cristiano Ronaldo. Het feit dat hij de taal niet spreekt, helpt ook al niet mee. En dan is dit jaar Vinicius Junior nog eens een behoorlijke concurrent.

Iedere transferwindow zijn er dan ook verschillende geruchten over een mogelijk vertrek van Bale uit de Spaanse hoofdstad. Maar vooralsnog kwam dat er niet van.

Woensdagavond neemt hij het met Real Madrid op in de 8ste finales van de Champions League tegen Ajax. Het is dan ook maar de vraag of hij speelt.