Barça danst met uitblinkende Frenkie langs Valencia (video's)

admin • 00:53, 15-09-2019 / Laatste Update: 00:03, 09-01-2024

Frenkie de Jong is zaterdagavond belangrijk geweest voor FC Barcelona. De middenvelder van Oranje zette eerst het pas 16-jarige supertalent Anssumane Fati klaar voor de 1e goal, waarna hij zelf de 2e maakte. Barça liep daarna uit naar een lekkere 5-1 winst op Valencia.

Bij de tegenstander stond Jasper Cillessen op doel. De oud-speler van Barcelona zag ze links en rechts langskomen van de ontketende thuisploeg. Eerst was het dus de tandem De Jong-Fati die de eerste 2 goals verzorgden. Check die hierrr.

Nog voor rust maakte Kevin Gameiro een tegengoal waardoor Valencia weer wat in de wedstrijd kwam: 2-1 bij rust.

Na de thee was er echter geen houden aan voor Cillessen en zijn troepen. Gerard Piqué maakte de 3-1, waarna invaller Luis Suarez als extreem luxe supersub ook nog 2 goals prikte.

In blessuretijd deed Maximiliano Gomez nog wat terug door de 5-2 te scoren. Het was echter bij lange na niet genoeg om ook maar kans te maken op een punt in Camp Nou.

Barcelona stijgt door de winst naar de 4e plek in La Liga met 7 punten. Atlético Madrid won eerder zaterdag al en is koploper met 9 punten.