Barça dolt Real Betis met matig elftal (video's)

admin • 00:09, 21-08-2017 / Laatste Update: 17:03, 12-12-2023

Ondanks het gemis van een aantal grote spelers had FC Barcelona zondagavond geen kind aan Real Betis. In eigen huis wonnen de Catalanen de 1ste competitiewedstrijd met een zwart randje door de aanslag in de stad. Gerard Deulofeu en Lionel Messi waren de doelpuntenmakers: 2-0.

Natuurlijk ging er veel aandacht uit naar de slachtoffers van de terroristische aanslag op de toeristische slagader van Barcelona, La Rambla. Van tevoren werd er geposeerd door beide teams, arm in arm, terwijl er applaus van de tribunes rolde.

Vlak voor het 1ste fluitsignaal werd er nog om de middencirkel stilgestaan, terwijl er klassieke muziek werd gedraaid. Op de shirts van Barça staat in plaats van de spelersnamen 'Barcelona' en voorop 'Totssom Barcelona', wat 'Wij zijn Barcelona' betekent in het Catalaans.

Voetbal

Dan de wedstrijd, want er werd ook gewoon gevoetbald. Barcelona speelde allerminst in de sterkste opstelling, omdat Gerard Piqué en Luis Suárez geblesseerd zijn. Het overgrote deel van de stemmers vond zelfs dat Barça in de slechtste opstelling ooit speelde.

Maar ook zonder Neymar en Suárez kon Barça Betis goed onder druk zetten en hadden ze het betere van het spel. Deulofeu was zo na 10 minuutjes spelen al dichtbij de openingstreffer, maar schoof de bal net voorlangs. Ook Messi kon het doel nét niet vinden in de 25ste minuut. Hij schoot ook maar net naast.

Twee goals in drie minuten

Diezelfde Messi was na 35 minuten weer dichtbij, maar zijn goede vrije trap knalde op de paal. Een dikke minuut later was het wel raak. Messi zette een één-tweetje op met Gerard Deulofeu, die wilde 'm terugspelen, maar omdat de bal nog net werd aangetikt door Betis-speler Alin Tosca ging de bal er bij de verre hoek in.

GGOOOOOL! Barcelona komt op voorsprong door wat lijkt op een goal van Messi! Of is het toch een eigen doelpunt? #BARBET #ZiggoSport pic.twitter.com/HVB0D664j9

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 20 augustus 2017

Deulofeu was 3 minuten later weer betrokken bij de 2de goal van Barça. Hij ontfutselde de bal van een verdediger en gaf 'm breed op de inlopende Sergi Roberto. Die kon gemakkelijk een hoek uitkiezen en scoren: 2-0.

HOPPAAA! Barça maakt er meteen ook maar 2-0 van! Nu is het Sergi Roberto! Een comfortabele voorsprong na één helft #BARBET #ZiggoSport pic.twitter.com/MTvHlFNaiG

Messi vindt weer de paal

Messi was na een uur spelen dichtbij zijn 2de treffer, maar dit keer stond de andere paal in de weg. Hij dribbelde op z'n Messi's richting het doel van de tegenstander en schoot een mooi krulballetje op het aluminium.

10 minuten voor tijd was het wéér de paal die een doelpunt van Messi voorkwam. Vanaf randje 16 legde de kleine Argentijn de bal vol op de slof, maar de pegel knalde weer terug het veld in.

Doordat de paal zo vaak in de weg stond bleef het dus 2-0 in Camp Nou. Een goed begin voor de Catalanen.