Barça haalt ouderwets uit tegen Sevilla en staat in halve finale Copa del Rey (video)

EFE/ Alejandro Garcia

admin • 00:23, 31-01-2019 / Laatste Update: 22:15, 05-01-2024

FC Barcelona heeft zich woensdagavond naar een halve finaleplek in de Copa del Rey gevochten. In het eigen Camp Nou moest een 2-0 achterstand tegen Sevilla worden weggewerkt en daar slaagde de bekerwinnaar van de afgelopen 4 jaar met verve in: 6-1.

Doelman Jasper Cillessen blonk uit in Catalonië. De Nederlander redde in de 1e helft prachtig en wist ook een strafschop van Éver Banega te keren. Daardoor kon Barcelona kort later uitlopen naar 2-0, gemaakt door Ivan Rakitic.

De thuisclub was al snel op voorsprong gekomen door Philippe Coutinho, die wel scoorde van 11 meter. De Braziliaan mocht aanleggen, omdat de scheidsrechter de bal op de stip legde na een botsing tussen Quincy Promes en Lionel Messi.

Na rust scoorden opnieuw Coutinho en Sergi Roberto. Met de 4-1 bracht Guilherme Arana de spanning in de slotfase terug. Na een prachtig uitgevoerde counter besliste Luis Suárez het duel. Messi maakte er nog 6-1 van.