Barça is ook veel te sterk voor Deportivo La Coruña

EPA

Brian Vesseur • 23:42, 17-12-2017 / Laatste Update: 11:29, 12-12-2023

FC Barcelona blijft ongeslagen in La Liga. Zondagavond won het in eigen huis met 4-0 van Deportivo La Coruña. Na 16 wedstrijden hebben de Catalanen nu 42 punten: 13 overwinningen en 3 gelijke spelen.

Het gat met achtervolger Atlético Madrid, dat dit seizoen ook nog geen wedstrijd verloor in de competitie, is 6 punten. Het gat met nummer 3 Valencia is inmiddels al opgelopen tot 8 punten. Regerend landskampioen Real Madrid, dat vanwege het WK voor clubs een wedstrijd minder heeft, staat 4e met 31 punten.

Suárez

Luis Suárez bracht Barcelona na een halfuur op voorsprong, die door de Braziliaanse middenvelder Paulinho 5 minuten voor rust werd verdubbeld. Suárez dacht kort voor rust ook de 3-0 te maken, maar zijn treffer werd ten onrechte niet goedgekeurd. Anderhalve minuut na rust maakte hij echter alsnog de derde treffer van de avond.

Paulinho

Lionel Messi liet na 70 minuten met een gemiste strafschop de kans op de 4-0 liggen, maar 5 minuten later zorgde Paulinho met zijn tweede van de avond alsnog voor deze eindstand.

El Clásico

Komende zaterdag gaat FC Barcelona om 13.00 uur op bezoek bij Real Madrid, dat zich gezien de flinke achterstand op de eeuwige rivaal geen nederlaag kan veroorloven in deze Clásico.