Barça is verdediger Piqué heel erg dankbaar voor late gelijkmaker tegen Espanyol (video's)

Martijn Baars • 19:23, 04-02-2018 / Laatste Update: 08:11, 05-01-2024

FC Barcelona leek voor het eerst dit seizoen in de Spaanse competitie te gaan verliezen, maar Gerard Piqué redde zijn ploeg in de slotfase: 1-1.  Ondanks het gelijkspel -het vierde gelijkspel dit seizoen- blijft Barça ruim aan de leiding in La Liga.

In Barcelona was het voor de spelers een waar waterballet. Het veld was nauwelijks te bespelen en daar hadden de technisch begaafde spelers van Barcelona moeite mee. Met Lionel Messi op de bank kon de ploeg van Ernesto Valverde amper imponeren tegen Espanyol, 15e op de ranglijst.

Goal Espanyol

In de eerste helft vielen geen doelpunten in het stadion Estadi Cornellà-El Prat, maar na rust was dit wel het geval. Echter niet voor koploper FC Barcelona, maar wél voor 'kleine broer' Espanyol. Gerard Moreno kon tussen de verdedigers van Barcelona raak koppen na een voorzet van Sergio García.

Messi en Alba

Op dat moment was Messi al in de ploeg gekomen voor Pablo Alcácer, maar de Argentijnse sterspeler kon het verschil niet maken. Valverde bracht ook Jordi Alba nog in de ploeg in het laatste kwartier, maar lang leek er weinig te halen voor het sterrenensemble van FC Barcelona.

Goal Piqué

Totdat Piqué acht minuten voor tijd met het hoofd raak kopte na een assist van Messi: 1-1. Daarmee voorkomt de Spaanse verdediger dat zijn ploeg voor het eerst dit seizoen met een nederlaag van het veld gaat in de competitie.

Superieure koploper

Barça blijft ondanks het gelijkspel superieur aan kop in La Liga met 58 punten. Eerste achtervolger Atlético Madrid heeft er 46, maar Atlético speelt later (20.45 uur) nog tegen Valencia, de nummer 3 op de ranglijst met 40 punten uit 21 duels. Espanyol blijft 15e met 25 punten.