Barça pakt de volle buit tegen stadsgenoot Espanyol, Messi wéér geniaal (video's)

admin • 19:21, 30-03-2019 / Laatste Update: 22:35, 05-01-2024

Wat zou FC Barcelona zijn zonder Lionel Messi. Hij maakte al honderden doelpunten voor zijn cluppie en schoot Barça zaterdag met nog eens 2 goals hoogstpersoonlijk naar de overwinning op Espanyol.

Gemakkelijk ging dat zeker niet. Lang zat de thuisploeg op een dood punt en wist het maar niet te scoren tegen Espanyol, dat prima standhield in Camp Nou. Kansen waren er zat, maar de bal wilde er simpelweg niet in. Rakitic schoot een bal maar nét voorlangs, waardoor Espanyol ietwat gelukkig met een 0-0 stand aan de thee ging.

Het was duidelijk wie de ban moest breken voor Barça: Messi. In zijn 675e wedstrijd voor de Catalanen nam hij 20 minuten voor tijd het heft in eigen hand. Hij nam een even heerlijke als geniale panenka-vrije trap die via het hoofd van Víctor Sánchez in het doel belande. Uit een rappe spelhervatting maakte Messi in de 89e minuut zijn middag compleet: 2-0.

Natrappen?!

Vlak na de 2-0 gebeurt er iets wat we niet vaak zien: Messi is zijn emoties niet de baas! Hij wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald en wordt daar blijkbaar nogal boos van. Met een trap richting een verdediger van Espanyol lijkt het er namelijk op dat we hier een natrappende Messi hebben!