Barça verliest bij oefendebuut De Jong van Chelsea (video's)

admin • 17:18, 23-07-2019 / Laatste Update: 23:00, 05-01-2024

Het eerste oefenduel van Frenkie de Jong bij FC Barcelona is qua resultaat niet geworden wat hij er van gehoopt zal hebben. De Catalanen verloren in Tokio met 1-2 van Chelsea.

De Jong zat bij de aftrap van de wedstrijd nog op de bank. Antoine Griezmann stond bij z'n debuut wél gelijk in de basis. Lionel Messi en Luis Suarez waren helemaal niet aanwezig.

Abraham opent de score

Zonder de 2 Zuid-Amerikaanse sterren bij de Spanjaarden, brak Chelsea na een halfuurtje de ban. Tammy Abraham, die voorlopig terug is van een huurperiode bij Aston Villa, kon na een fout van Busquets simpel profiteren.

Debuut Frenkie

Daar bleef het tot aan de rust bij, waardoor Barça met een ingevallen Frenkie nog 45 minuten had om er iets van te maken. Voetballend ging het in de 2e helft ook beter bij Barcelona, maar het scoreverloop bleef in het voordeel van Chelsea: 9 minuten voor tijd maakte Ross Barkley er 2-0 van, waardoor de goal van Ivan Rakitić in de blessuretijd niet meer dan een eretreffer was.