Barça wint dik, maar Koeman is toch kritisch op Mingueza

23 april 2021

AFP

FC Barcelona heeft donderdagavond aardig huisgehouden tegen Getafe. Het La Liga-duel eindigde in 5-2. Barça-trainer Ronald Koeman was ondanks de zege best kritisch op onder andere Óscar Mingueza. Maar zo erg is het ook niet: "Als er iemand is die een geweldig seizoen heeft, dan is hij het."


De 21-jarige verdediger kreeg er ongenadig van langs van zijn coach toen hij bij een 3-2 tussenstand meer naar voren ging. Prompt werd Mingueza een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. "Die wissel was niet omdat ik boos was op Óscar", verklaarde Koeman na afloop.

Volgens Koeman was de kou al snel weer uit de lucht. "Ik heb met hem gesproken en er is geen probleem. Jongeren moeten leren dat je bij Barça elke dag goed moet zijn. En niet alleen Mingueza. Ook Araujo en Pedri zaten vandaag niet op hun niveau."

Super League
Ook wilde de aanwezige journalisten de Super League nog aankaarten, maar daar wilde Koeman niks over kwijt: "Ik ben de coach van de club. Ik ben niet degene die de toekomst van de club moet beslissen, daar is de president voor."