Barça wint easy en Messi evenaart Müller als topscorer aller tijden (video)

admin • 19:26, 07-01-2018 / Laatste Update: 10:37, 05-01-2024

FC Barcelona blijft de Spaanse Liga soeverein leiden. In het 1ste competitieduel in het nieuwe jaar boekten de Catalanen alweer de 4de competitiezege op rij. Levante kon in Camp Nou de koploper niet verrassen: 3-0.

Lionel Messi opende na 12 minuten de score. De Argentijn schoot raak op aangeven van Jordi Alba. Het was zijn 365ste doelpunt in de Spaanse competitie waarmee hij een record van Gerd Müller evenaarde. De Duitser maakte in de Bundesliga 365 doelpunten. Dat lukte daarna niemand meer in een van de 5 grote voetbalcompetities van Europa.

Luis Suárez was in de 38e minuut verantwoordelijk voor de 2-0. In blessuretijd maakte Paulinho er nog 3-0 van.

Barcelona heeft 9 punten voorsprong op Atlético Madrid, dat zaterdag met 2-0 won van Getafe. Valencia is 3de met 2 punten minder. Real Madrid heeft 17 punten achterstand maar nog 2 duels tegoed. Zondagavond speelt Real uit tegen Celta de Vigo.