🎥 | Barça wint uiteindelijk makkelijk van lastig en brutaal Eibar

AP

Trevor Wagener • 16:55, 19-10-2019 / Laatste Update: 09:47, 08-01-2024

FC Barcelona heeft op bezoek bij Eibar de 4e competitiezege op rij geboekt. Door doelpunten van Antoine Griezmann, Lionel Messi en Luis Suárez won Barça met 0-3.

Frenkie de Jong begon is de basis en werd 12 minuten voor tijd naar de kant gehaald door trainer Ernesto Valverde. De regerend landskampioen had vooral in de 1e helft bij vlagen moeilijk tegen het brutale Eibar, dat met aanvallend voetbal zelfs mogelijkheden kreeg op een treffer. Voor rust bleef het echter bij een doelpunt van zomeraankoop Griezmann.

Klus geklaard

Na de thee wist Barça wél uitstekend te profiteren van de ruimte die Eibar door het aanvallende spel weggaf. Lionel Messi rondde na een klein uur een fraaie Catalaanse aanval af op aangeven van Griezmann en de Argentijnse superster gaf zo'n 8 minuten later de assist op de 0-3 van buurman Suárez.

Barça pakte op bezoek bij Eibar zo de 4e competitiezege op rij. Frenkie de Jong en co nemen voorlopig de koppositie in La Liga over van rivaal Real Madrid, maar die ploeg komt zaterdagavond in actie op bezoek bij Real Mallorca. Als Real Madrid dat duel wint, is het verschil weer 2 punten in het voordeel van De Koninklijke. Eibar blijft 14e met 9 punten uit evenveel duels.