Barcelona draait achterstand simpel om tegen laagvlieger Vallecano (video)

BSR

admin • 21:23, 09-03-2019 / Laatste Update: 19:03, 12-12-2023

FC Barcelona heeft een achterstand op Real Vallecano zaterdagavond gemakkelijk omgebogen. Een doelpunt van topschutter Raul De Tomás was niet voldoende voor de laagvlieger om voor een stunt te zorgen: 3-1.

Vallecano kwam na 24 minuten op voorsprong toen 'R.D.T.', zoals op het shirt van De Tomás staat, de bal geweldig in de verre hoek krulde. Het verdedigende Vallecano creëerde de kans uit een counter.

Barcelona komt snel terug

Het openingsdoelpunt kwam te vroeg voor de gasten, want Barça had genoeg tijd om de boel recht te breien. Gerard Pique kopte nog voor rust de gelijkmaker binnen en Lionel Messi mocht voor de 5e keer deze competitie aanleggen vanaf de penaltystip. Nadat rechtsback Semedo was neergehaald in de 16 meter, schoot Messi voor de 4e keer raak.

Duizelig getikt

Leuke goals, maar Barça zou Barça niet zijn als er ook nog even eer heerlijke tiki-taka goal werd gemaakt. Dembele gaf voor op Suarez, nadat hij door diezelfde spits de diepte in was gestuurd. Suarez schoot de voorzet niet op doel, maar speelde af op Rakitić, die de bal gelijk terugkaatste. Dit keer schoot Suarez wel binnen: 3-1.

LaLiga

Omdat ook nummer 2 Atletico won in Spanje, blijft het verschil tussen de nummer 1 en 2 van LaLiga 7 punten. Real Madrid, dat dit weekend dus niet meer kan inlopen, kan zondag op 5 punten van Atletico staan. Dan moet het wel winnen van Real Valladolid.