Barcelona in beroep tegen kaarten Frenkie de Jong en Busquets, maar niet tegen rood voor Koeman

24 september 2021

Pro Shots

FC Barcelona gaat in beroep tegen de 2e gele kaart van Frenkie de Jong en de gele kaart voor Sergio Busquets van donderdagavond in Cádiz, waar Barça genoegen moest nemen met een doelpuntloos gelijkspel. 


Frenkie de Jong kreeg in de 61ste minuut zijn 1e gele kaart en 4 minuten later al zijn 2e gele kaart van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande, die hem in januari ook al 2 keer geel had gegeven in de stadsderby bij Espanyol. Volgens de rapporten van de scheidsrechter kreeg De Jong zijn kaarten voor ‘het neerslaan van een tegenstander en een roekeloze uitdaging voor de bal’. Nadat hij de bal had weggetikt raakte hij Cádiz-speler ‘Pacha’ Espino nog, maar De Jong kon niet geloven dat hij zijn 2e gele kaart kreeg en dus kon vertrekken. 

Tweede bal wegschoppen
Barcelona is het ook niet eens met de gele kaart voor Sergio Busquets in de 96e minuut voor het wegschieten van een 2e bal die op dat moment op het veld lag. Scheidsrechter Carlos del Cerro Grande schrijft in zijn rapport het volgende: "Het ging om een 2e bal die op dat moment op het veld lag naar een tegenstander in balbezit trappen, waarmee hij het spel verstoorde.” 

Koeman was boos na die gele kaart voor Busquets en kreeg vanwege zijn commentaar op de arbitrage een rode kaart, maar tegen die straf gaat Barcelona dan weer niet in beroep. De Nederlandse coach, die enorm onder vuur ligt bij de Spaanse pers en voorzitter Joan Laporta, zal zondagmiddag (16.15 uur) vanaf de tribune moeten toekijken bij de thuiswedstrijd tegen Levante.