Barcelona loopt weer uit op concurrentie uit Madrid

admin • 19:01, 06-03-2016 / Laatste Update: 16:34, 12-12-2023

FC Barcelona lijkt zonder problemen af te stevenen op de titel in Spanje. Op bezoek bij Eibar werd het 4-0 voor de topploeg uit Catalonië, die daardoor de fikse voorsprong in de competitie moeiteloos verdedigde.

Naaste belager Atlético Madrid moet zondagavond nog spelen, maar kan hooguit op acht punten komen van de soevereine koploper. Barcelona toonde tegen Eibar nog maar eens zijn klasse. Munir El Haddadi opende de score al na acht minuten op aangeven van Luis Suárez. Voor rust werd het 2-0 dankzij Lionel Messi.

Uruguayaanse goaltjesdief

De Argentijn maakte zijn tweede vanaf elf meter, waarna het slotakkoord voor Suárez was. Toch kwam de Uruguayaan een doelpuntje te kort om weer op gelijke hoogte te komen met Cristiano Ronaldo op de topscorerslijst (27 om 26 treffers). De Portugese ster van Real Madrid scoorde zaterdag vier keer tegen Celta de Vigo (7-1).