Barcelona overklast Real Madrid in 2e helft en wint El Clásico (video's)

GETTY

admin • 15:51, 23-12-2017 / Laatste Update: 19:03, 12-12-2023

FC Barcelona heeft Real in de competitie op een nog grotere achterstand gezet door op bezoek in Madrid met 3-0 te winnen. Alle doelpunten vielen na rust, waarbij Real sinds de 63e minuut met 10 man verder moest na een rode kaart voor Carvajal. Doelpunten van Barcelona kwamen op naam van Luis Suárez, Lionel Messi (penalty) en Aleix Vidal.

In de beginfase was het Real Madrid wat de klok sloeg. Sterker nog: het leek door een doelpunt van Cristiano Ronaldo al snel op een 1-0 voorsprong te komen. Die had al snel door dat 'ie dat vanuit buitenspelpositie deed, waardoor het hele feest niet doorging. Real bleef wel aandringen en Barcelona zette slechts in fases echt druk. Het leek dan ook een kwestie van tijd voordat Real de openingstreffer zou forceren en Ronaldo had hem op zijn schoen. Althans, niet letterlijk, want de Portugees maaide wel héél hard langs de bal. Kans verkeken.

Paal

Real Madrid bleef aandringen, maar wist in de eerste helft niet meer tot scoren te komen. De Franse spits Karim Benzema was er van iedereen nog het dichtstbij. Zijn kopbal verdween in de 42ste minuut via de paal over de achterlijn.

Tweede helft

Twee ongewijzigde teams kwamen iets na zaterdagmiddag 14:00uur weer de grasmat van het Estadio Santiago Bernabéu opgelopen. Van Real-coach Zidane een begrijpelijke keuze, want zijn team had absoluut het overwicht. Voor de keuze van Barcelona viel ook wel wat te zeggen. Met de statistieken in het voordeel (Barça verloor de afgelopen 6 keer dat het met 0-0 ging rusten tegen Real niet) en een Navas die tegen de zon in moest kijken, zat het de rood-blauwen mee.

Openingstreffer

In de 54ste minuut was het dan eindelijk pas raak, maar wel door Barcelona. Een goed uitgekiende pass van Sergio Roberto zette Suarez oog in oog met Navas en de Uruguayaan was onverbiddelijk. De bal werd keurig onder de goalie van Real door geschoven, waardoor de 0-1 op het scorebord een feit was. Tegen de verhoudingen van de 1e helft in, maar gezien de felle start van Barcelona een logische treffer.

Daar is nummer 2

De 2-0 in het voordeel van de gasten liet niet héél lang op zich wachten. Daar had Barcelona een beetje hulp bij nodig en wel van Real-speler Carvajal. Na een belegering van het doel van Navas, was het de Spanjaard die de bal met zijn hand uit het doel werkte. Een rode kaart voor Carvajal en een (door Messi benutte) penalty waren het gevolg: 0-2.

Doordat Real veel in het werk stelde om de aansluitingstreffer te maken, werden de ruimtes op het veld groot. Barcelona profiteerde daar niet van. Het was zelfs Real dat via Bale in de 78e minuut dicht bij de aansluitingstreffer was. Hij schoot niet bijster goed in, maar de redding van Ter Stegen mocht er ook wel zijn. Dat zelfde gold voor de inzet van Ramos in de 82ste minuut. Een loeihard schot in de korte hoek werd door de Duitse goalie tot corner verwerkt. Weer geen Madrileense treffer.

Barcelona loopt uit

Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Messi in het inmiddels muisstille Bernabéu nog de kans op zijn 2e van de middag. Zijn inzet was alleen te zwak om Navas te verrassen. Vlak voor tijd was het nog Vidal die de vernedering compleet maakte en de 3-0 op het scorebord zette. Barcelona loopt nu verder uit op Real. Het verschil bedraagt maar liefst 14 punten, waarbij Real 1 wedstrijd minder heeft gespeeld dan Barcelona.