Barcelona viert kerst als koploper na overwinning op Celta (video's)

proshots

Trevor Wagener • 21:37, 22-12-2018 / Laatste Update: 11:34, 08-01-2024

FC Barcelona zal de feestdagen ingaan als koploper van La Liga. De Catalanen versloegen Celta de Vigo in Camp Nou met 2-0 en sluiten het kalenderjaar af met 3 punten voorsprong op Atlético Madrid.

Zij versloegen eerder op zaterdag Espanyol met 1-0 dankzij een benutte strafschop van de Fransman Antoine Griezmann. Bij Barca opende zijn landgenoot Ousmane Dembélé in de 10e minuut de score. De buitenspeler kon de bal eenvoudig binnentikken uit de rebound van een schot van Lionel Messi. Check de beelden hieronder!

Weinig spannende dingen

De Argentijnse aanvoerder schoot kort voor rust zelf de 2-0 binnen, na een splijtende pass van linksback Jordi Alba. Reservekeeper Jasper Cillessen zag vanaf de bank dat Barcelona in de 2e helft niet meer in de problemen kwam, maar ook verzuimde om de score uit te bouwen.