Barcelona-voorzitter wil LaLiga naar Amerika en Azië brengen

12 februari 2019

EPA

Als het aan voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona ligt, worden jaarlijks 3 wedstrijden uit de Spaanse competitie in het buitenland gespeeld.


Het was al de bedoeling dat Barcelona dit seizoen in de Amerikaanse stad Miami zou voetballen tegen Girona, maar dat ging niet door omdat teveel partijen daar tegen waren. ,,Als we willen dat La Liga een sterke competitie is, dan moeten we zulke wedstrijden in het buitenland spelen’', zei Bartomeu bij de BBC.

3 wedstrijden
De organisatie van La Liga sloot vorig jaar een lucratief contract en een sport- en mediabedrijf. Daarin is afgesproken dat er minimaal 1 Spaans competitieduel in Noord-Amerika wordt gespeeld. ,,Als we La Liga willen promoten, dan moeten we jaarlijks 3 wedstrijden in het buitenland spelen. 1 in Amerika, 1 in het Midden-Oosten en 1 in Azië’, aldus de voorzitter van Barcelona. ,,We moeten dichter bij onze fans komen.’'

Miami?
De Spaanse voetbalbond en de spelersvakbond zien niets in de ‘buitenlandse’ competitiewedstrijden. Daardoor ging het geplande duel in Miami tussen Barcelona en Girona ook niet door.

NBA
In Amerika kennen ze deze praktijken wel. De NBA organiseert elk seizoen 1 competitiepotje in Londen. Vorige maand was dat de wedstrijd tussen de Washington Wizards en de New York Knicks.