🎥 | Barcelona wint door deze mazzelgoal van Vidal nipt van Leganes

Bart van der Wijst • 15:56, 23-11-2019 / Laatste Update: 23:59, 08-01-2024

Barcelona heeft 3 punten meegenomen na de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Leganes. De ploeg van Ernesto Valverde kwam op een 1-0 achterstand, maar won uiteindelijk met 1-2. Arturo Vidal werd de matchwinner na een hele gelukkige goal.

Al binnen het kwartier keek Barça tegen een achterstand aan. Youssef En-Nesyri knalde de thuisploeg op heerlijke wijze naar de 1-0. Luis Suárez maakte in de 2de helft gelijk, omdat Leganes even weigerde te verdedigen. Vidal bracht Barcelona de winst.

Frenkie de Jong speelde vanaf het begin en deed iets meer dan 70 minuten mee. Hij werd gewisseld bij een 1-1-stand.

Koploper

Door de zege staat Barcelona nu solo aan kop in de Liga met 28 punten uit 13 wedstrijden. Real Madrid staat op 25 punten, maar mag nog een wedstrijdje inhalen. De 2 topploegen mogen sowieso nog een pot spelen, omdat de Clásico onlangs werd verzet.