Barcelona wordt afgedroogd in Málaga

admin • 00:43, 09-04-2017 / Laatste Update: 18:42, 08-01-2024

Málaga CF heeft FC Barcelona zaterdagavond in eigen huis veel pijn gedaan. In een slappe wedstrijd werd Barcelona door Málaga op alle fronten overrompeld. De thuisploeg won op pure wilskracht met 2-0 van de Catalanen. Door het verlies loopt Real Madrid verder uit in de strijd om het Spaanse kampioenschap.

Malaga liet vanaf het begin van de wedstrijd zien niet bang te zijn voor Barcelona. In de 1e helft leidde dit gelijk tot een doelpunt voor de thuisclub. Ramírez Sandro schoot de bal in de 32ste minuut binnen. Het begin van een hele zware wedstrijd voor titelkandidaat Barcelona.

Rode kaar Neymar

In de 2de helft liep Barcelona de hele tijd achter de feiten aan. Het lukte ze niet door de verdediging van het stugge Málaga heen te komen. Neymar kreeg diep in de 2de helft ook nog een een directe rode kaart. Hierdoor moest Barcelona met 10 man verder. Een onmogelijke opdracht.

In de 78ste minuut had Barcelona een strafschop moeten krijgen nadat Sergio Roberto door een verdediger van Malaga wordt gevloerd. Maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten en gaf een vrije trap. Deze belandde in de muur.

Counter Málaga

Doordat Barcelona vol in de aanval ging, ontstond er veel ruimte achterin de verdediging. Malaga probeerde hier gebruik van te maken door op de counter te spelen. In de blessure tijd liepen 3 spelers van de thuisploeg op Ter Stegen af en prikte Jony de 2-0 voor Málaga binnen. Barcelona verliest hierdoor dure punten in de strijd om het kampioenschap.