Bayern al bijna kampioen😉: Dortmund verliest meteen eerste uitduel

AFP

Martijn Baars • 19:31, 26-09-2020 / Laatste Update: 10:52, 07-01-2024

Borussia Dortmund heeft de 1e uitwedstrijd van het seizoen in de Bundesliga meteen verloren. De ploeg van trainer Lucien Favre, die vorige week nog indruk maakte door met 3-0 te winnen van Borussia Mönchengladbach, ging met 2-0 onderuit tegen het FC Augsburg van aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw.

Felix Uduokhai zette Augsburg 5 minuten voor rust op voorsprong, 10 minuten na de pauze verdubbelde Daniel Caligiuri de marge. Dortmund kreeg wel kansen op de aansluitingstreffer, maar telkens stond de uitblinkende doelman Rafal Gikiewicz in de weg. Met 6 punten uit 2 duels beleeft Augsburg de beste start uit de clubhistorie.