Bayern al half kampioen na weer een zege: Werder Bremen buigt pas na 75 minuten

EPA

Martijn Baars • 18:36, 21-01-2018 / Laatste Update: 14:08, 08-01-2024

Bayern München heeft met enige moeite gewonnen van laagvlieger Werder Bremen. De trotse koploper boog in het laatste kwartier een 2-2 gelijkspel om in een 4-2 overwinning. Robert Lewandowski en Thomas Müller waren met beide 2 doelpunten de gevierde spelers bij Bayern.

Jérôme Gondorf zette nummer 18 Werder Bremen na 25 minuten spelen nog op voorsprong, maar Müller scoorde vlak voor rust nog de gelijkmaker. In de tweede helft bracht Lewandoski de koploper in de Bundesliga op voorsprong. Lang duurde deze voorsprong niet, want Niklas Süle schoot ruim een kwartier voor het einde de 2-2 binnen in zijn eigen goal.

Al half kampioen

In de slotfase bracht Lewandowski (2 minuten na de 2-2) Bayern weer op voorsprong en 6 minuten voor tijd maakte ook Müller zijn tweede doelpunt. Dankzij de overwinning staat Bayern München nu eerste met 47 punten, 16 punten meer dan Bayer Leverkusen, RB Leipzig én Mönchengladbach.