Bayern-baas over Lewandowski: ‘Hij is de beste spits ter wereld’

28 juni 2020

BSR

Bayern München heeft met Robert Lewandowski de beste spits ter wereld in de gelederen. Dat vindt Karl-Heinz Rummenigge, de bestuursvoorzitter van de club die voor het 8e jaar op rij kampioen van Duitsland werd.


Lewandowski maakte zaterdag in de laatste competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg (0-4) zijn 34e doelpunt van het seizoen en zijn 162e competitietreffer in dienst van Bayern.

De Poolse spits evenaarde daarmee Rummenigge op de 2e plaats van de topscorerslijst aller tijden van de 'Rekordmeister' in de Bundesliga. Gerd Müller staat met 365 goals op eenzame hoogte. "Het is een ongelooflijke prestatie om 34 doelpunten te maken in 1 seizoen", zei Rummenigge vol bewondering. "Alleen 'Der Bomber' Gerd Müller heeft ooit meer goals gemaakt in een jaar. We zijn Robert Lewandowski veel dank verschuldigd. Hij is de beste spits ter wereld."

De 31-jarige Pool miste dit seizoen 3 van de 34 competitieduels. Lewandowski ontving voor de 5e keer een beeldje van een kanon, als topscorer van de Bundesliga. Alleen Müller (7 keer) werd dat vaker. Met in totaal 236 treffers, waarvan een deel voor Borussia Dortmund, is de Pool de meest trefzekere buitenlander ooit in de Bundesliga.