Bayern klimt naar tweede plaats na zege op Frankfurt

REUTERS

Trevor Wagener • 21:48, 22-12-2018 / Laatste Update: 19:51, 04-01-2024

Bayern München is naar de 2e plaats in de Bundesliga geklommen. Coach Niko Kovac zag zijn spelers door een uitblinkende Franck Ribéry met 3-0 winnen bij zijn vorige werkgever Eintracht Frankfurt.

Bayern heeft zes punten minder dan koploper Borussia Dortmund, dat vrijdag al met 2-1 won van concurrent Borussia Mönchengladbach. Hoewel Frankfurt enkel kansen creëerde in de 1e heft, gingen de bezoekers met een 1-0-voorsprong de rust in. Robert Lewandowski legde de bal klaar voor de Fransman Ribéry, die hard binnenschoot. Daarna kreeg Bayern nog kansen via Thomas Müller en Lewandowski.

Ribérytjes

Ribéry was de man die het duel ook besliste. 10 minuten voor tijd zette hij een combinatie op met Joshua Kimmich en schoot de bal vervolgens langs doelman Kevin Trapp. Afgelopen woensdag had de Fransman ook al tegen RB Leipzig voor het enige doelpunt gezorgd. Rafinha bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-3. Arjen Robben ontbrak bij Bayern. De aanvaller heeft een bovenbeenblessure en keert pas na de winterstop terug.