Bayern laat kansloos HSV met 8-0 uit München vertrekken

Pro Shots / Witters

admin • 18:51, 25-02-2017 / Laatste Update: 10:50, 07-01-2024

Menig voetbalsupporter zal medelijden hebben gehad met het arme HSV. Met een onvervalste 8-klapper werden de bezoekers volledig weggevaagd uit de Allianz Arena. Robert Lewandowski was de grote man met 3 treffers. Zijn seizoenstotaal kwam daardoor op 19 treffers in de Bundesliga. Borussia Dortmund en RB Leipzig wonnen zaterdag ook.

Hattrick Lewandowski

Na een kwartier schoof Arturo Vidal de 1-0 binnen op aangeven van Thomas Müller. Lewandowski verzekerde zijn ploeg hierna met een hattrick van de zege en zette meteen zichzelf op kop in het topscorersklassement naast Pierre-Emerick Aubameyang. Voor rust benutte de Pool een strafschop en een rebound. Na rust knalde hij de 4-0 binnen na een hakje van Arjen Robben.

1000ste wedstrijd Ancelotti

De regerend kampioen bleef de radeloze doelman René Adler maar onder vuur nemen in de 2de helft. David Alaba, Kingsley Coman (2 keer) en Robben trakteerden hun jubilerende coach Carlo Ancelotti, die zijn 1000ste wedstrijd als trainer beleefde, op een doelpuntenfestijn.

Doelpuntenfestijn

De wedstrijden tussen Bayern en HSV staan de laatste jaren sowieso garant voor veel goals. Dit zijn de uitslagen van de laatste 6 jaar: 2010/2011: 6-0, 2011/2012: 5-0, 2012/2013: 9-2, 2013/2014: 3-1, 2014/2015: 8-0, 2015/2016: 5-0.

Dortmund en Leipzig winnen ook

Borussia Dortmund won simpel met 0-3 bij SC Freiburg en ook naaste achtervolger RB Leipzig won. De nummer 2 was met 3-1 te sterk voor FC Köln. Paul Verhaegh scoorde voor het winnende Augsburg bij Darmstadt en Mainz wist Bayer Leverkusen in eigen huis te verslaan. Vrijdag won Werder Bremen al met 1-2 van Vfl Wolfsburg.