Bayern maakt dankzij typische Robben-goal gehakt van Dortmund (video's)

Martijn Baars • 22:37, 08-04-2017 / Laatste Update: 13:12, 12-12-2023

Bayern München heeft nog maar eens duidelijk gemaakt wie de beste ploeg van de Bundesliga is. De koploper rekende voor eigen publiek hard af met Borussia Dortmund (4-1). Arjen Robben was met een typische goal belangrijk in Der Klassiker.

Binnen 10 minuten was Bayern BVB al de baas. Via Franck Ribery en een vrije trap van Robert Lewandowski stond het al 2-0. Maar toen kwam pas de mooiste goal van de middag. Die moest nota bene van de voet van een Dortmund-speler komen. Raphael Guereirro poeierde heerlijk raak, check hier maar!

Typische Robben-goal

De echte spanning bleef echter uit. Zeker nadat Robben 4 minuten na rust de stand op 3-1 bepaalde. Moet jij eens raden hoe hij scoorde... 'Van rechts naar binnen kappen, 2/3 man uitspelen en met links de bal in de verre hoek krullen?' horen we je zeggen? Dat klopt... Ook daar hebben we beelden van!

De rake penalty van Lewandowski 20 minuten voor tijd was het laatste wapenfeit van de Bundesliga-wedstrijd.