Lewandowski rolt Chelsea met 2 goals en 2 assists in z’n eentje op

8 augustus 2020

Het zal geen verrassing zijn, maar: Bayern München staat in de kwartfinale van de Champions League. Na de 3-0 zege in Londen op Chelsea was het zaterdagavond in München weer feest voor de Duitse ploeg en vooral voor Robert Lewandowski. 2 goals en 2 assists van Bayern rolde Chelsea in z'n eentje op: 4-1.


Bayern maakte zich geen moment zorgen om een eventueel furieus Chelsea. De Duitsers waren vanaf het begin veel beter dan de Engelsen en schoten al binnen 10 minuten alle hoop van Frank Lampard en z'n manschappen aan diggelen toen Robert Lewandowski een penalty 'no-look' benutte: 1-0.

Chelsea's hoop aan diggelen
Chelsea vond het allemaal wel prima en liet Bayern voetballen. Dat leverde nog voor rust ook de 2-0 op. Dit keer gaf Lewandowski de assist op Ivan Perisic. Een goal van Chelsea even later werd afgekeurd wegens buitenspel, maar vlak voor rust had de nieuwe ploeg van Ziyech en Werner toch de eretreffer te pakken via Tammy Abraham: 2-1.

Lewandowski: 2 goals en 2 assists
Na rust geloofde iedereen het wel, al voetbalde Bayern lekker door. Het leverde nog 2 goals op: Corentin Tolisso op aangeven van Lewandowski en de Pool zelf nog met zijn 2e van de avond en de 13e deze Champions League: 4-1.
FC Barcelona
Bayern speelt vrijdagavond de kwartfinale tegen FC Barcelona in Portugal, waar het toernooi in mini-vorm verder gaat. Barça, met Frenkie de Jong in de basis, had zaterdagavond ook al geen enkele moeite met Napoli.