Bayern München met gemak langs Hertha BSC, ook Leverkusen en Freiburg winnen

Eimert Pruis • 22:21, 28-08-2021 / Laatste Update: 13:22, 08-01-2024

Bayern München heeft na een stroeve start in de Bundesliga de smaak te pakken. Thuis had de ploeg van Julian Nagelsmann geen enkele moeite met Hertha BSC: 5-0. Thomas Müller, Robert Lewandowski (3) en jongeling Jamal Musiala maakten de doelpunten.

Bij Hertha had Deyovaisio Zeefuik een lastige avond op de linksbackpositie. Hij zag Müller al vroeg scoren. Nog voor rust zorgde Lewandowski voor een persoonlijke record. Hij heeft nu in 13 opeenvolgende wedstrijden gescoord.

Jaivairo Dilrosun viel al na 20 minuten in, maar had voorin niets in te brokkelen tegen de gespierde verdedigers van Bayern. En na de rust ging de recordmeister gewoon door. De altijd nog pas 18-jarige Musiala maakte de 3e en vervolgens was het natuurlijk weer Lewa die scoorde. Om het feestje af te maken scoorde de Poolse topspits er in de slotfase nog 1: hattrick!

Ook Leverkusen en Freiburg doen het goed

Bayern München gaat met 7 punten uit 3 wedstrijden aan de leiding in de Bundesliga. Bayer Leverkusen en Freiburg hebben evenveel punten.

Leverkusen won eerder op de dag met 4-1 bij Augsburg. Mitchell Bakker blunderde bij de tegentreffer, maar dat deerde verder niet. Freiburg won knap met 3-2 bij VfB Stuttgart.

Boëtius en St. Juste winnen

Ook 1. FSV Mainz 05 is niet onaardig begonnen aan het nieuws seizoen. Thuis tegen het gepromoveerde Greuter Fürth werd het 3-0. Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius begonnen allebei in de basis maar waren niet betrokken bij de doelpunten.